Idei de design pentru bucatarie

Inainte sa incepi sa-ti redecorezi bucataria, trebuie sa iti formezi un plan referitor la ce anume doresti de la noua ta bucatarie. Nu ma refer aici doar la mobila de bucatarie, ci si la design-ul si aspectul bucatariei. Poate o sa vrei sa iti pastrezi aspectul vechii tale bucatarii sau poate vrei doar sa reorganizezi triunghiul bucatariei(aragaz, chiuveta si frigider).

Intocmirea planului este importanta, chiar daca vorbim doar despre aspectul sau design-ul bucatariei. De obicei bucatariile au forma literei U, L sau I. Fiecare forma are avantajele si dezavantajele ei. Aici ma refer la cat de practica este bucatarie, la trafic si spatiu de depozitare. Daca nu planuiesti o schimbare majora in bucataria ta, cel mai probabil nu ai cum sa modifici spatiul disponibil. Chiar si in cazul in care doresti sa spargi un perete, de obicei bucatariile sunt limitate din punct de vedere al optiunilor. Bucatariile patrate tind spre formele in U si L,  cele dreptungiulare spre I si L, iar cele foarte mari tind sa fie transformate in living-bucatarie.

Idei de design pentru bucatarie

De obicei cele mai bune idei sunt si cele mai sensibile. La ce ma refer? Decat sa incerci sa creezi bucataria perfecta, mai bine incerci sa eviti greselile cele mai comune. In primul rand ai grija ca investitia sa tina cont de valoarea casei tale. O bucatarie noua poate creste valoarea casei tale, dar daca cheltuiesti de exemplu $10.000 pe o bucatarie, iar valoarea caselor din cartierul tau este undeva la aproximativ $50.000, cel mai probabil nu o sa-ti recuperezi niciodata investitia.

Investeste uniform. Nu iti renova complet bucataria, daca restul casei tale este in paragina. Schimba cateva lucruri in bucatarie si  investeste in restul camerelor(dulapuri, canapele). Din nou, nu investi jumatate din buget intr-un segment din bucataria ta si ignori pe celelalte(daca ai de exemplu un buget de $3.000, nu iti cumpara o masa de bucatarie de $1000). Nu recomand o investitie mare intr-o singura piesa de mobilier, daca bugetul nu va permite sa aduceti si restul bucatariei la nivelul respectiv.

Gaseste balanta potrivita intre provocator si clasic. Unii proprietari au devenit prea fricosi cand vine vorba de putina culoare. De cealalta parte, oricat de mult ti-ar placea combinatia de verde deschis cu orange, trebuie sa realizezi ca nu o sa revina la moda prea curand. Bucataria ta nu ar trebui sa arate ca o paleta goala de culoare, dar nici nu ar trebui sa risti,sa gonesti musafirii sau potentiali cumparatori cu nuante prea puternice.

 

Scrie un Comentariu

© 2012 Mobila Bucuresti. Toate drepturile rezervate.
Proudly designed by Theme Junkie.